Cruise Singapore – Dubai 2020

Vooraf

Het nieuwe jaar willen we onmiddellijk goed inzetten en dit met een cruise van Singapore naar Dubai. Dubai stond eigenlijk begin vorig jaar op het programma maar door de verwikkelingen van mijn achillespees operatie hebben we die cruise toen moeten annuleren. De cruise met de Celebrity Constellation, start in Singapore waar we eerst 3 nachten verblijven vooraleer aan boord te gaan van het schip. Aanlegplaatsen van het schip zijn Phuket (Thailand), Colombo (Hoofdstad van Sri Lanka), Cochin, Goa en Mumbai in India en uiteindelijk Muscat en Dubai onze eindbestemming.

 

Air France

Vertrek 13 januari    Brussel    Parijs    Singapore

Retour  06 februari   Dubai     Parijs    Brussel

 

Dag 1    Brussel – Singapore (via Parijs)

Maandag 13 januari

Door de aanhoudende staking in Frankrijk is ons reis schema wat gewijzigd en moeten we iets vroeger dan voorzien de TGV nemen vanuit Brussel naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Even voor de middag zijn we reeds in Brussel Zuid waar we op tijd kunnen vertrekken, so far so good. Onze twee grote koffers hebben we kunnen afgeven aan de balie van Air France in Brussel Zuid, daar zijn we toch al van af tot in Singapore. Super handig nu kunnen we de TGV nemen met enkel handbagage. Op de luchthaven aangekomen hebben nu uiteraard ruim de tijd om wat rond te wandelen, onze vlucht vertrekt immers maar binnen vijf uur. Daar het vliegtuig eten soms wel wat kan tegenvallen besluiten we nog een goed avondmaal te nemen eer we op het vliegtuig stappen. Zo klaar voor een lange vlucht.

 

Dag 2    Singapore

Dinsdag 14 januari

Onze vlucht van bijna 13 uur, komt met uurtje vertraging aan op de internationale luchthaven Jewel Changi van Singapore. De pas vorig jaar geopende luchthaven ziet er echt prachtig uit met een grote indoor waterval, een binnentuin en een enorm trechtervormig glazen dak. Het is wat lang aanschuiven aan de migratiedienst maar daarna kunnen we vlot een taxi nemen die ons een half uurtje later keurig voor ons hotel afzet. Het is hier momenteel stilaan donker aan het worden maar toch nog een 27°. Ondanks de weinige slaap vanacht, voelen we ons nog fit genoeg voor een avond wandeling. We lopen tot aan Clarke Quay een buurt aan de riverside van Singapore.

Het is een netwerk van voetgangersstraten bezaaid met pubs,restaurants en hotels, een echte uitgangsbuurt van de stad. Langs de mooi verlichte boorden van Boat Quay dineren we in een vis restaurant, hiermee sluiten we onze eerste avond in het bruisende Singapore mee af.

Hotel :  Ann Siang House

Dag 3    Singapore

Woensdag 15 januari

Vanmorgen heel lang geslapen, waren net op tijd voor het ontbijt. Hoog tijd om de stad wat meer te ontdekken. Met de super moderne metro rijden we naar de Gardens by the Bay, de nationale tuin en futuristische park van meer dan 100 hectare groot. We beginnen ons bezoek bij Floral Fantasy de nieuwste serre en thematische attractie van het park. Een verzameling van meer dan 15000 bloemen, waaronder 300 soorten orchideeën, rozen, anjers en begonias allemaal mooi kunstzinnig ten toon gesteld. Het is een echte fantastische ervaring van kleuren en geuren.

Hier kunnen we ook in het pijlgifkikkerterrarium de tropische pijlgifkikker bewonderen. De felgekleurde gele en groene kikkers worden slechts 2 centimeter groot, maar ze zijn zeer giftig. Op het eind van Floral Fantasy kijken we nog naar een 4D voorstelling van de Flight of the Dragonfly. Op de rug van de Dragonfly vliegen we mee over gans het park, heel mooi om alles vanuit de lucht te zien en te beleven. Met een shuttle busje rijden we naar de volgende grote serre de Flower Dome. De Flower Dome is onderverdeeld in verschillende tuinen uit de vijf continenten. Zo wandelen we de hele wereld rond en zien de enorme Afrikaanse Baobab en de erg lelijke Chileense Wijnpalm. Op naar de volgende en laatste serre de Cloud Forest. Bij het binnen komen staan we verstelt van de 30m hoge waterval die naar beneden stort langs een weelderige bedekte berg met planten.

In de serre heerst een temperatuur tussen 23ºC – 25ºC en een vochtigheid van 80% – 90%. Met de lift gaan we tot boven aan de waterval om via de Claud Walk en de Treetop Walk terug naar beneden te lopen langs de verschillende woudvegetaties. Op geregelde tijdstippen wordt hier een mist gecreëerd waarbij we zelf wel wat vochtig aanvoelen en ons precies in een nevelwoud bevinden.

Van de mysterieuze wereld gehuld in de mist stappen we buiten om de rest van het park rond te wandelen. Heel kenmerkend voor het park en van overal zowat te zien zijn de Gardens by the Bay’s Supertrees. De futuristisch bomen bestaan uit een gewapend betonnen kern en een stalen frame dat rond het beton is bevestigd. Van de beton en het stalen frame is evenwel weinig te merken alles is overgroeid met planten. Meer dan 150.000 planten bestaande uit meer dan 700 soorten en variëteiten van bromelia’s, orchideeën, varens en tropische bloeiende klimmers zijn geplant op deze unieke bomen.

Tussen twee van die iconische reuzen is een 22m hoge skyway gebouwd. Het is een unieke ervaring wanneer we over de 128m lange loopbrug wandelen en genieten van een panoramisch uitzicht van de hele omgeving. Het gehele park hebben we zowat afgelopen, tijd voor iets anders. Via een soort van publieke wandel viaduct lopen we door het Marina Bay Sands hotel. Het hotel is vooral gekend omwille van zijn drie gigantisch torens waarvan het dak is verbonden met een enorme luifel. Op het rooftop deck is een zwembad die enkel toegangkelijk is voor hotelgasten. Moet wel een keertje de moeite zijn om op die hoogte te kunnen zwemmen met het beste uitzicht over de stad, helaas vonden we de prijs van meer dan 600€ voor een nachtje slapen wat overdreven.

Van in het hotel lopen we zo “The Shoppes” binnen, een exclusieve shopping mall met enkel top merken als Cartier, Chanel, Dior en Gucci…. Uniek aan de mall is dat er een klein kanaal doorheen loopt waar je kan op varen. Voor de avond valt maken we nog een wandeling vanaf de mall rond de Marine Bay, heel mooi aangelegd. Aan het Merlion standbeeld, een fictief dier met het hoofd van een leeuw en de romp van een vis is het heel druk.

Iedereen wil op de foto met het standbeeld en op de achtergrond de skyline van Singapore. Via de Helixbrug een kronkelend kunstzinnige voetgangers brug en het op een lotus geïnspireerde ArtScience Museum, komen we terug aan The Shoppes at Marina Bay Sands. Net op tijd voor “Spectra A Light & Water Show” een verbluffende licht en watershow.

De gratis show van 15 minuten wordt tweemaal per avond opgevoerd en is voorzien van prachtige muziek, adembenemend.

De tweede gratis show krijgen we te zien bij de Gardens by the Bay waar op wals muziek de Supertrees omgetoverd worden, door duizenden lichtjes, naar een mythisch betoverd bos. Genoeg voor vandaag, einde van een super mooie dag nog korte metro rit en het bed in.

 

Dag 4    Singapore

Donderdag 16 januari

….

 

Dag 5    Singapore start Cruise

Vrijdag 17 januari

….

 

Dag 6    Op zee

Zaterdag 18 januari

….

 

Dag 7    Phuket (Thailand)

Zondag 19 januari

….

 

Dag 8/9    Op zee

Maandag/Dinsdag  20/21 januari

….

 

Dag 10    Colombo (Sri Lanka)

Woensdag 22 januari

….

 

Dag 11    Cochin (India)

Donderdag 23 januari

….

 

Dag 12    Op zee

Vrijdag 24 januari

….

 

Dag 13    Goa (India)

Zaterdag 25 januari

….

 

Dag 14    Mumbai (India)

Zondag 26 januari

….

 

Dag 15    Mumbai (india)

Maandag 27 januari

….

 

Dag 16/17    Op zee

Dinsdag/woensdag 28/29 januari

….

 

Dag 18    Muscat (Oman)

Donderdag 30 januari

….

 

Dag 19    Dubai

Vrijdag 31 januari

….

 

Dag 20    Dubai

Zaterdag 1 februari

….

Hotel :  Rose Park hotel Al Barsha

Dag 21    Dubai

Zondag  2 februari

….

 

Dag 22    Dubai

Maandag 3 februari

….

 

Dag 23   Dubai

Dinsdag 4 februari

….

 

Dag 24    Dubai

Woensdag 5 februari

….

 

Dag 25    Dubai – Parijs -Brussel

Donderdag 6 februari

….

 

~ door Ivan op januari 12, 2020.

2 Reacties to “Cruise Singapore – Dubai 2020”

  1. terug een interessante en boeiende periode, go for it! xxx

  2. Goeie reis, geniet met volle teugen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: